Pregatirile mirelui
Pregătirile mireluli includ și vechiul obicei al bărbieritului, care acum este un prilej bun de glume si tachinare. Cavalerul de onoare este cel care îl va bărbieri pe mire și poate fi asistat de mai multe persoane.
La pregătirea mirelui poate asista și nașul, părinții băiatului, prieteni și rude.
Deoarece, de cele mai multe ori, pregătirile mirelui se suprapun cu cele ale miresei și pentru că nu pot fi ubicuu, prefer să fotografiez pregătirea miresei.
Aici, ambele pregătiri se desfășurau în hotel, nu era nici o grabă, fiind suficient timp până la ceremonia religioasă, am putut să programăm mini-ședințele foto una după alta.
Cavalerul de onoare, ajutat de naș, a bărbierit mirele cu un cuțit imens, prefăcându-se că este un cuțit periculos de ascuțit.
Barbierirea era ritualica la origine si avea anumite semnificatii, care acum incep sa se estompeze si a ajuns o chestie umoristica. In curand se va uita pentru ce se facea rasul.
Pacat ca nu ne-a spus Victor care era semnficatia barbieritului, eram curioasa. Imaginile au o tenta galbuie, sau mi se pare mie? Cateva poze sunt chiar amuzante.
Vad din ce in ce mai putine fotografii cu pregatirile mirelui. Cele de aici imi plac, asa trebuie sa fie, cu baietii…
Pai barbieritul se faca ca sa nu arate mirele ca un salbatic. Operatiunea este facuta de un prieten. In vechime trebuia sa ai incredere in cel care iti umbla cu briciul pe la gat.