Blog

In lipsa locatiei

mireasa si mire in studio
fotografie de nunta in studio
miri in studio

Se întâmplă în unele situații ca mirii să nu aibă o locație stabilită pentru ședința foto, sau se poate întâmpla ca schimbări de ultimă oră sa nu permită accesarea locației stabilite. Alteori, este vorba despre lipsa de timp, sau despre compromiterea, din diverse motive, a unei locații. În toate aceste cazuri, aduc mirii în studioul meu, unde se poate face, în ultimă instanță, o sesiune foto mai mult decât decentă.

Un amic de-al meu, fotograf nunta Cluj, poate apela și el, în situații de necesitate la un studio foto, așa că, dacă sunteți din Cluj, vă sfătuiesc să apelați la el.

În studio, este adevărat, nu exista un decor natural, doar un fundal continuu din hârtie, care poate avea diverse culori. In continuare, vedeți fotografii făcute pe un fundal albastru, dar mai pot oferi si galben, grena, și firește, mult folositele alb și negru. Negru și albul sunt culori clasice pentru studio, sunt elegante și nu distrag atenția de la mireasa și de la mire. Albastrul, grena și galben sunt mai dificil de folosit și nu se potrivesc oricui.

Marele avantaj al fotografierii în studio este plusul de impact pe care îl aduc luminile de studio. În imaginile din aceasta pagină s-au folosit 4 blițuri de studio, fiecare cu rolul său. Controlul absolut al luminii face diferența.

Controlul absolut al luminii înseamnă controlul direcției din care vine lumina, controlul intensității luminii și controlul durității luminii. Controlul direcției este asigurat prin plasarea luminilor exact din direcția dorită. Controlul intensității este asigurat de reglarea puterii blițurilor. Controlul durității luminii este dat de folosirea unor modificatori specifici. De exemplu, lumina principala pentru pozele din aceasta pagină a fost asigurată de un softbox mare. Lumina de fundal a primit un grid de 20 de grade pentru a crea acel spot.

 

 

 

This Post Has 2 Comments

  1. Mircea says:

    Ultima poza mi se pare geniala. Cine spunea ca in studio nu se pot face fotografii interesante? Inainte de revolutie, oamenii mergeau o ora la studio si apoi se intorceau la nunta.

Leave A Reply

Claudiu

Fotograf Nunta

Bd. Unirii nr.73 Bucuresti, Sector 3 030831 Romania 0722 567 646