Blog

Cununia religioasa

In biserică, aportul luminilor puse de fotograf  face ca mirii si invitații să arate foarte bine la cununia religioasă.
fotografie cu biserica inainte de nunta mirele si mireasa in interiorul curtii bisericii paharul cu vin pentru impartasanie crucifix cununiile si evanghelia ginere si mireasa in biserica impreuna cu nasa detaliu lumanari de nunta mirii nasii si domnisoara de onoare in biserica inchinarea verighetelor parintele spune glume nasul pune verigheta nasa pune verigheta in biserica schimbul de verighete preotul se pregateste sa le citeasca mirilor din evanghelie IMG_1462 nasa si mireasa atente la preot cei patru la slujba de cununie in biserica nasul si ginerele imagine de ansamblu a bisericii in timpul slujbei inchinarea cununiilor mirele primeste primul coroana lumea se amuza de coroana mirelui inchinare cununiilor in biserica preotul grijuliu sa nu strice coafura miresei aranjarea coroanei miresei si nasa ajuta la problema coroanei miresei ambii miri incoronati cu nasii alaturi mirii cu cununiile pe cap mirele se amuza pe seama miresei preotii citesc din evanghelie piscotul si vinul pregatite mirele musca din piscot mireasa musca piscotul mirele soarbe din paharul cu vin mireasa bea dn vin trei ture in jurul mesei Isaaia dantuieste tura a doua mirele jura cu mana si cu capul pe biblie nasul intinde mana pentru a fi sarutata de ginere juramantul miresei cu mana si capul pe bliblie mireasa pupa cununia mireasa pupa mana nasei mireasa saruta mana nasului toata adunarea dupa slujba buchetul mresei in biserica mireasa si mirele in fata altarului

Inainte de intrarea în biserică, profit să trag instantanee cu invitații care așteaptă și eventual cu mirii.

În biserică instalez două blituri de studio cu umbrele de difuzie și obțin o lumină de calitate, placută. Chiar dacă în această prezentare nu am pus, pentru a nu mări articolul, este bine să știți că eu trag o mulțime de fotografii și cu invitații sau rudele pe margine.

Față de bisericile catolice, unde preoții nu permit fotografilor să se miște prin biserică și sub nici o formă nu pot depăși lina mesei, noi suntem fericiți că putem trage de oriunde dorim și putem imortaliza momentele slujbei de cununie cât mai bine. Căutați fotografii trase din față cu mirii în biserică la catolici. Nu veti găsi. Avantajul ortodocșilor.

Slujba ortodoxă de cununie include mai multe momente importante și le voi înregistra pe toate.

Mai întâi se pun verighetele, la început inversate (mirele ține verigheta miresei), apoi preotul ajutat de nași, pun verighetele așa cum trebuie.

Apoi mirilor li se pun cununiile pe cap, această încoronare arătând cât sunt de importanți, și li se dă să bea vin și să mănânce pișcot, ca o împărtășire cu sângele și trupul domnului Isus. Sunt binecuvântați de mai multe ori.

Mai târziu apare momentul în care preoții împreună cu mirii, nașii și domnișoara, cavalerul de onoare ocolesc masa, ca într-un dans ritualic, singurul dans permis în biserică și denumit „Isaia dănțuiește”.

Cel mai important moment este probabil cel în care mirii se apropie de masă, îngenunchează sau se apleacă, pun mâna pe biblie și depun un jurământ. Mulți nu înțeleg acest jurământ pentru că mirii nu rostesc nimic, ci preoții spun cuvintele importante. Apoi le sunt scoase pirostriile și vor săruta atât cununiile cât și biblia. Unii preoții insistă în acest moment, ca o dovadă de smerenie, ca mirii să sărute și mâna nașilor.

La sfârșitul cununiei religioase se cântă „Mulți ani trăiască”, iar preotul care a oficiat slujba ține o predică prin care dă sfaturi soților și le face diferite urări.

This Post Has 13 Comments

 1. Cristina Popescu says:

  Foarte frumos! Ce culori calde si placute si exista un fel de atmosfera pe care mi-e greu s-o explic. Aveti si detalii interesante si fotografii de ansamblu. Felicitari!

 2. Amalia says:

  Frumusica foc miresica si a facut bine ca si-a luat o rochie mai bogata pentru ca ea este slabuta. Fotografii foarte reusite, culori naturale.

 3. Mirela Rednic says:

  Imi place ca mireasa si mirele nu sunt tristi. La noi oamenii au tendinta da a fi foarte seriosi in biserica si par suparati. Ei sunt veseli. Fotografiile sunt deosebite prin mai multe lucruri.

 4. Tatiana says:

  Ati exploatat mult mireasa asta, adica am vazut-o in mai multe galerii pe site. E frumusica si fotogenica. Poze frumoase, calde, cu exceptia primelor doua. E caraghios cum ii sta coroana pe cap mirelui.

 5. gabriela says:

  Am vazut multe website-uri, dar pot sa spun cu mana pe inima, ca nicaieri nu am vazut atatea imagini de calitate in biserica, ca aici. Pur si simplu au tot ce incanta ochiul, adica culoare saturata si calda, lumina buna, unghiuri interesante. Felicitari pentru ca va faceti meseria cu mult profesionalism!

 6. Matei says:

  Pe mine ma amuza faza cu piscotul. Toata lumea rade cand se musca din piscot si cand se bea din pahar, chiar si preotii fac glume uneori. Pana la faza asta toti sunt seriosi si gravi, abia dupa asta incep sa zambeasca

 7. Flory says:

  Ma enerveaza popii astia ca pun mirele si mireasa sa pupe mana nasului, cica ar fi semn de smerenie. Mier mi se pare supunere si recunoastere. Ce suntem noi, mafioti, sa-i pupam inelul?

 8. pika says:

  Sunt cateva poze care imi plac in mod special, cele cu detalii pe paharul de impartasanie, pe pirostrii sau pe cruce. Frumoase, cu fundalul neclar si detaliile in primul plan.

 9. Dan says:

  Sunt frumos incadrate ,dar din punctul meu de vedere contrastul e prea mare, zonele umbrite devin prea inchise.
  Pana la urma fiecare are o tehnica si un gust aparte.

  La cat mai multe poze frumoase!

Leave A Reply

Claudiu

Fotograf Nunta

Bd. Unirii nr.73 Bucuresti, Sector 3 030831 Romania 0722 567 646