Sedinta foto nunta

Nunta implică mai multe abordări din partea unui fotograf. În multe momente, fotograful trebuie să fie un reporter care surprinde evenimentul în desfășurare, realitatea în imagini, fără să intervină, fără să deranjeze cursul faptelor. Unii numesc asta fotojurnalism. În alte momente, fotograful trebuie să fie un scenograf care aranjează grupuri într-un cadru plăcut, ca rudele să rămână cu amintiri de famile.

Momentele, care-mi plac mie cel mai mult, sunt cele în care se desfășoară ședința foto creativă. Din punctul meu de vedere este partea cea mai importantă a muncii mele. Cele mai frumoase fotografii, cele care chiar fac diferența, se realizează în sedința foto.

Sedinta foto in port in Constanta

mirii printre barci si yahturi

mire si mireasa in restaurant - stil glamour

mirele cu capul in poala miresei in sedinta foto in holul hotelului

mireasa si mirele pe canapea in lobby
De principiu, sedința foto se poate desfășura oriunde. Dacă nu este foarte cald, se poate ține în natură, în aer liber, pe străduțe din Centrul Civic, în parcuri, pe câmpuri, etc. Când afară sunt peste 32 de grade este indicat ca sesiunea foto să se țină în interior, la adăpostul aerului condiționat, în holuri de hotel, restaurante, sau locuri publice precum muzee, Ateneu, Opera.

Întotdeauna îmi rog clienții să rezerve o oră sau o oră și jumătate pentru ședința foto, timp care trebuie petrecut efectiv în locație, excluzând timpii de transport. Din păcate, aproape în 50% din cazuri, mirii ratează ședința foto creativă, sau o scurtează la 30 de minute. Asta se întâmplă din cauza unei organizări defectuoase. Se produc întârzieri din cauza machiozei sau a coafezei.

Cel mai bine este ca ședința să se țină înainte de cununia religioasă. Se poate pune și după biserică, dar în acest caz, între biserică și restaurant trebuie să existe un interval orar de 2 ore, iar invitații nu pot merge direct la restaurant.

De obicei, insist ca la sesiunea foto să fie prezenți numai mirii, eventual spre sfârșit pot apărea și nașii. Astfel, mirii nu vor fi distrași, iar intimitatea, atât de necesară pentru a fi relaxați și spontani, va fi asigurată.

Ceea ce ma intereseaza în mod special la ședința foto este să-i fac pe miri să arate cât mai bine. De aceea, controlul luminii este foarte important, pentru că îmi permite să abordez portretele în stilul glamour, care face atâta plăcere mireselor.

Bineințeles, ca voi ține cont de personalitatea dv. de cuplu, și daca sunteți romantici voi alege un cadru adecvat și o lumină misterioasă, dacă sunteți dinamici și jucauși, atunci accentul va cădea pe acțiune și mai puțin pe lumină și pe compoziția cadrului. Vă voi ajuta să vă destindeți, să vă relaxați și să vă regasiți în fața aparatului foto. Este nevoie de ceva timp, dar în final știu sigur că vom obține imagini deosebite.

Claudiu

Fotograf Nunta

Bd. Unirii nr.73 Bucuresti, Sector 3 030831 Romania 0722 567 646