Albume foto sau fotocarte

Vechile albume în care se puneau fotografii au început să dispară și să facă loc albumului fotocarte.

Conceptul este simplu, albumul foto nu mai este doar un loc unde se păstrează pozele, ci devine un obiect cu valoare intrinsecă, cu valențe artistice, în care machetarea este adaptată la temă.

Albumul este printat pe imprimante de calitate sau pe mini-lab-uri performante. Ultimele tehnologii de imprimare pe hârtie foto fac ca printurile să arate umitor în privința acurateții culorilor și preciziei detaliilor.

Coperțile
Există mai multe tipuri de coperți.
album foto de nunta inchis piele Coperțile din piele ecologică arată foarte bine, sunt durabile, plăcute la atingere și vin în mai multe variante de culoare. Se pot pune colțare pentru protejarea colțurilor. Coperțile sunt buretate și asta face să fie moi și plăcute în mână, în plus sunt ca o pernă de protecție pentru album. Se pot comanda și coperți din piele, lucrate manual, cu încrustații sau modele în relief (emboss), sau pictate manual. Coperțile din piele sunt alegerea celor care țin la tradiții și cărora le place calitatea. Pielea va arăta bine și peste mulți ani.

 

album foto coperta canvas Coperțile din canvas sunt foarte la modă și iubite de cei moderni. Ele au avantajul că ofera maximum de individualizare și de personalizare. Canvasul are aspectul unei suprafețe textile cu textura mai mare. Pentru a fi protejat și pentru ca printul să reziste mai bine la radiațiile ultraviolete din lumina solară obisnuită, canvasul se plastifiază. Coperțile din canvas pot fi imprimate cu orice imagine, permit orice machetare și se poate folosi inclusiv cotorul. Și coperțile din canvas sunt buretate și acceptă colțare pentru protecție.

 

Legătoria
La ce bun un album frumos, cu imprimare perfectă și coperți elegante dacă după scurt timp se desface în bucăți și foile din interior zboară libere? Legătoria este esențială pentru durabilitatea albumului și unul dintre cele mai importante criterii de apreciere a unui album este legătoria.

Dimensiuni
Am ales ca albumul de nuntă să fie suficient de mare 30×30 cm în format închis, 60×30 cm în format deschis. Am ales aceasta dimensiune și aspectul pătrațos pentru a putea prezenta bine atât fotografiile orizontale, cât și pe cele verticale.
album foto deschis

Machetarea
În machetare țin cont de două lucruri, fotografiile trebuie să fie cât mai mari și macheta trebuie să fie minimalistă. Fotografiile și subiecții lor trebuie să iasă în evidență și nu machetarea, cu nu știu ce zorzoane inutile, cu îngerași și inimioare. Toate fotografiile care intră în album sunt retușate în amănunt.

Este adevărat că prețul pare pipărat, dar când veți vedea calitatea și veți pipăi fotocartea, veți înțelege. Decât să vă dau un album ieftin, care se va desface, cu printuri de proastă calitate, prefer să nu vă dau nimic. Vreau ca un album foto, făcut de mine,  să fie solid și să arate ca-n prima zi și peste 20 de ani.

Claudiu

Fotograf Nunta

Bd. Unirii nr.73 Bucuresti, Sector 3 030831 Romania 0722 567 646