Scoaterea voalului miresei
Ca fotograf inregistrez si scoaterea voalului miresei și punerea unui batic, a unei marame sau basmale, a unui șal sau chiar a unui fular, orice cu care se poate îmbrobodi mireasa.
Semnificația acestui obicei vine din vechime și arată trecerea de la stadiul de fată, când poartă voal pentru a fi ferită, la cel de femeie măritată, când poartă basmaua bine îmbrobodită în jurul capului pentru ascunderea părului.
Nașa este cea care va scoate voalul miresei. După ce voalul este îndepărtat, nașa îi va pune pe cap miresei baticul, iar aceasta se va opune și îl va arunca pe jos de trei ori, acceptând cu greu noul statut, de femeie măritată și noul port, basmaua.
Voalul miresei ajunge în final la domnișoara care a prins buchetul aruncat de mireasă. Nașa și mireasa se ocupă de montarea voalului. Domnișoara cu buchetul miresei în mână și cu voalul pe cap este o promisiune vie a faptului că viața își continuă cursul printr-o viitoare căsătorie.
Ca mereu pe parcursul petrecerii de nuntă, cele doua blițuri profesionale, montate pe stative, mă ajută și la această scenă pentru a obține fotografii de calitate.
Am vazut la o nunta ca a fost folosita o palarie in loc de batic. Ultima serie de fotografii arata cat de multe imagini interesante se pot crea din orice.
nasa si mireasa sunt protagonistele acestui mic eveniment si se vede ca le face placere, ele stiu ca sunt pozate si filmate.sunt o multime de poze bune pe acest site si imi plac si cele din galeria prezentata aici, mai ales cele cu a doua mireasa cand arunca esarfa pe jos
Am vazut la nunti ca dureaza pana se scoate voalul, mai ales cand este prins cu multe agrafe de un coc bine impletit. Mie imi place voalul scurt, pana pe umeri, care nu atarna ca o piatra de moara si se scoate mai usor.